- PRODEJNY a ROZVOZ
Úvod » Marmelády a Extra džemy
– to je oč tu běží. Můj pracovní time plan je podřízen přírodě– ovoce zraje, dosáhne své nejvyšší kvality a odezní. Proto není čas na masovou produkci, ale vyrábím od každého druhu několik desítek skleniček – přesně tolik, aby byla zachována kvalita. Mé džemy mají všechny podíl ovoce přes 80% – a to už stojí za to...
– loupání, krájení, odpeckovávání, pasírování to všechno jsou pojmy, které mě neděsí a mýma rukama takto prochází zástupy meruněk, hordy třešní, hrozny hroznů, stovky broskvových sluptiček
– při zkoušení nového receptu mě pohlcuje tvůrčí horečka, takže se vedle tradičních ovocných džemů s čistou koncentrovanou chutí, můžete setkat i s poněkud neotřelými kombinacemi. Používám BIO bylinky z vlastní bylinkové zahrádky a z čejkovického Sonnentoru, pravou vanilku, belgickou 85% čokoládu, mandle, ořechy. Někdy přiliju štamprli pálenky nebo skvělá vína z mého vinařství 7Vinařů. Kyselost a svěžest zajišťuje čerstvá šťáva z citrónů.
– sladkost mých džemů stojí na zralém sladkém ovoci. Díky tomu doslazuju jen tak akorát, přimíchávám nejčastěji různé druhy třtinových cukrů nebo med od místních včelařů. Řepný cukr nepoužívám.
– namísto různých pekto a gelfixů, neboť k nim je třeba dávat spíše více cukru než ovoce, používám jako želírovadlo ovocný pektin. Získává se z citrusových slupek a jablek a je to ve své podstatě druh sacharidu, který v našem těle funguje podobně jako vláknina – odvádí z těla cholesterol a toxiny, obnovuje střevní mikroflóru, pomáhá vstřebávání vitamínů...